تاریخ : جمعه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳ Friday, 19 April , 2024
0

۱۰ مزیت رژیم های کم کربوهیدرات و کتوژنیک برای سلامتی

  • کد خبر : 6062
  • 30 دی 1401 - 10:53
۱۰ مزیت رژیم های کم کربوهیدرات و کتوژنیک برای سلامتی

رژیم های غذایی کم کربوهیدرات برای دهه ها بحث برانگیز بوده اند. برخی از افراد ادعا می کنند که این رژیم های غذایی به دلیل داشتن چربی بالا باعث افزایش کلسترول و ایجاد بیماری های قلبی می‌شوند. با این حال، در اکثر مطالعات علمی، رژیم های غذایی کم کربوهیدرات ارزش خود را به عنوان رژیم […]

رژیم های غذایی کم کربوهیدرات برای دهه ها بحث برانگیز بوده اند.

برخی از افراد ادعا می کنند که این رژیم های غذایی به دلیل داشتن چربی بالا باعث افزایش کلسترول و ایجاد بیماری های قلبی می‌شوند.

با این حال، در اکثر مطالعات علمی، رژیم های غذایی کم کربوهیدرات ارزش خود را به عنوان رژیم سالم و مفید اثبات کرده‌اند.

در اینجا ۱۰ فایده اثبات شده رژیم های غذایی کم کربوهیدرات و کتوژنیک آورده شده است.

۱. رژیم های غذایی کم کربوهیدرات اشتهای شما را کاهش می دهند

گرسنگی بدترین عارضه جانبی رژیم غذایی است.

این یکی از دلایل اصلی احساس بدبختی و در نهایت تسلیم شدن بسیاری از افراد است.

با این حال، خوردن کم کربوهیدرات منجر به کاهش خودکار اشتها می شود.

مطالعات به طور مداوم نشان می دهد که وقتی افراد کربوهیدرات را کاهش می دهند و پروتئین و چربی بیشتری می خورند، در نهایت کالری بسیار کمتری می خورند.

خلاصه

مطالعات نشان می دهد که کاهش کربوهیدرات ها می تواند

به طور خودکار اشتها و کالری دریافتی شما را کاهش می دهد.

۲٫ رژیم‌های کم کربوهیدرات منجر به کاهش وزن بیشتری در شروع می شوند

کاهش کربوهیدرات ها یکی از ساده ترین و موثرترین راه ها برای کاهش وزن است.

مطالعات نشان می دهد که افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند، سریع تر از افرادی که رژیم غذایی کم چربی دارند، وزن خود را از دست می دهند؛ حتی زمانی که رژیم غذایی کم چربی به طور فعال کالری را محدود می کند.

این به این دلیل است که رژیم های غذایی کم کربوهیدرات برای دفع آب اضافی از بدن شما عمل می کنند، مقدار انسولین را کاهش می دهند و منجر به کاهش سریع وزن در یکی دو هفته اول می شوند.

در مطالعاتی که به مقایسه رژیم‌های کم کربوهیدرات و کم‌چرب پرداخته‌اند، افرادی که کربوهیدرات‌های خود را محدود می‌کنند، گاهی اوقات ۲ تا ۳ برابر وزن کم می‌کنند – بدون اینکه گرسنه باشند.

یک مطالعه در بزرگسالان چاق نشان داد که یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات به ویژه برای شش ماه، در مقایسه با یک رژیم کاهش وزن معمولی موثر است. پس از آن، تفاوت کاهش وزن بین رژیم های غذایی ناچیز بود.

در یک مطالعه یک ساله بر روی ۶۰۹ بزرگسال دارای اضافه وزن که رژیم‌های کم‌چرب یا کم کربوهیدرات داشتند، هر دو گروه مقادیر مشابهی از وزن خود را از دست دادند.

خلاصه

تقریباً بدون استثنا، رژیم های کم کربوهیدرات نسبت به رژیم های کم چرب در کوتاه مدت منجر به کاهش وزن بیشتری می شوند. با این حال، به نظر می رسد رژیم های کم کربوهیدرات در دراز مدت مزیت خود را از دست می دهند.

۳٫ رژیم های کم کربوهیدرات تأثیر بیشتری در کاهش دادن چربی  حفره شکمی دارند.

همه چربی های بدن شما یکسان نیستند.

جایی که چربی ذخیره می شود تعیین می کند که چگونه بر سلامت و خطر بیماری شما تاثیر می گذارد.

دو نوع اصلی عبارتند از چربی زیر پوستی که در زیر پوست شما قرار دارد و چربی احشایی که در حفره شکم شما جمع می شود و برای اکثر مردان دارای اضافه وزن معمول است.

چربی احشایی تمایل دارد در اطراف اندام های شما قرار بگیرد. چربی بیش از حد احشایی با التهاب و مقاومت به انسولین مرتبط است – و ممکن است باعث اختلال عملکرد متابولیک شود.

رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در کاهش این چربی مضر شکمی بسیار موثر هستند. در واقع به نظر می رسد بخش بیشتری از چربی که افراد در رژیم های غذایی کم کربوهیدرات از دست می دهند از حفره شکمی ناشی می شود.

با گذشت زمان، این به کاهش شدید خطر بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ منجر می‌شود.

خلاصه

درصد زیادی از چربی از دست رفته در رژیم های غذایی کم کربوهیدرات، چربی مضر شکمی است که باعث مشکلات متابولیکی جدی می شود.

۴٫ رژیم های کم کربوهیدرات منجر به کاهش شدید تری‌گلیسیرید می‌شوند.

تری گلیسرید مولکول های چربی هستند که در جریان خون شما گردش می کنند.

به خوبی شناخته شده است که تری گلیسیرید بالای ناشتا – سطح خون پس از یک شب ناشتا – یک عامل خطر قوی برای بیماری قلبی است.

یکی از محرک های اصلی افزایش تری گلیسیرید در افراد کم تحرک، مصرف کربوهیدرات به ویژه قند فروکتوز ساده است.

هنگامی که افراد کربوهیدرات ها را کاهش می دهند، کاهش بسیار چشمگیری در تری گلیسرید خون را تجربه می کنند.

از سوی دیگر، رژیم های غذایی کم چربی اغلب باعث افزایش تری گلیسرید می شوند.

خلاصه

رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در کاهش تری گلیسرید خون که مولکول های چربی هستند و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند، بسیار موثر هستند.

۵٫ رژیم های کم کربوهیدرات سطح کلسترول HDL “خوب” را افزایش می‌دهند.

لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) اغلب کلسترول “خوب” نامیده می شود.

هرچه سطح HDL شما نسبت به LDL “بد” بالاتر باشد، خطر ابتلا به بیماری قلبی کمتر است.

یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش سطح HDL «خوب»، خوردن چربی است – و رژیم‌های کم کربوهیدرات شامل مقدار زیادی چربی است.

بنابراین، جای تعجب نیست که سطوح HDL در رژیم‌های غذایی سالم و کم کربوهیدرات به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد، در حالی که در رژیم‌های غذایی کم‌چرب فقط به طور متوسط  افزایش پیدا می‌کنند و یا حتی کاهش می‌یابند.

خلاصه

رژیم‌های کم کربوهیدرات معمولاً چربی بالایی دارند، که منجر به افزایش چشمگیر سطح کلسترول HDL «خوب» خون می‌شود.

۶٫  رژیم های غذایی کم کربوهیدرات منجر به کاهش سطح قند خون و انسولین می‌شوند.

رژیم های غذایی کم کربوهیدرات و کتوژنیک نیز می توانند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت و مقاوم به انسولین که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهند، مفید باشند.

مطالعات نشان می دهد که کاهش کربوهیدرات ها هم سطح قند خون و هم سطح انسولین را به شدت کاهش می دهد.

برخی از افراد مبتلا به دیابت که رژیم غذایی کم کربوهیدرات را آغاز می کنند، ممکن است نیاز داشته باشند که دوز انسولین خود را تقریبا بلافاصله تا ۵۰ % کاهش دهند.

در یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، ۹۵٪ افراد داروهای کاهش دهنده گلوکز خود را در عرض شش ماه کاهش داده یا حذف کردند.

اگر از داروهای قند خون استفاده می کنید، قبل از ایجاد تغییراتی در مصرف کربوهیدرات با پزشک خود صحبت کنید، زیرا ممکن است نیاز به تنظیم دوز برای جلوگیری از هیپوگلیسمی داشته باشد.

خلاصه

بهترین راه برای کاهش سطح قند خون و انسولین، کاهش مصرف کربوهیدرات است که ممکن است دیابت نوع ۲ را درمان کرده و حتی ممکن است معکوس کند.

۷٫ رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در کاهش فشار خون مؤثر هستند.

فشار خون بالا یک عامل خطر مهم برای بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری قلبی، سکته مغزی و نارسایی کلیه است.

رژیم های کم کربوهیدرات روشی موثر برای کاهش فشار خون است که خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داده و به شما کمک کند عمر طولانی تری داشته باشید.

خلاصه

کاهش کربوهیدرات ها منجر به کاهش قابل توجه فشار خون می شود که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های رایج را کاهش می‌دهد.

۸. رژیم های غذایی کم کربوهیدرات در برابر سندروم متابولیک مؤثر هستند.

سندرم متابولیک وضعیتی است که به شدت با خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی در ارتباط است.

در واقع سندرم متابولیک مجموعه ای از علائم است که شامل موارد زیر می شود:

• چاقی شکمی

• افزایش فشار خون

• افزایش سطح قند خون ناشتا

• تری گلیسیرید بالا

• سطح کلسترول HDL “خوب” پایین

با این حال، رژیم غذایی کم کربوهیدرات در درمان هر پنج علامت فوق العاده موثر است.

تحت چنین رژیمی، این شرایط تقریباً از بین می رود.

خلاصه

رژیم های غذایی سالم و کم کربوهیدرات به طور موثری هر پنج علامت کلیدی سندرم متابولیک را معکوس می کند، وضعیتی جدی که خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد.

۹٫ رژیم های غذایی کم کربوهیدرات به بهبود سطح کلسترول بد LDL منجر می‌شوند.

افرادی که LDL “بد” بالایی دارند، بسیار بیشتر در معرض حملات قلبی هستند.

با این حال، اندازه ذرات مهم است. ذرات کوچکتر با خطر بیشتر بیماری قلبی مرتبط هستند، در حالی که ذرات بزرگتر با خطر کمتری مرتبط هستند.

به نظر می رسد که رژیم های کم کربوهیدرات اندازه ذرات LDL “بد” را افزایش می دهند در حالی که تعداد کل ذرات LDL را در جریان خون شما کاهش می دهند.

به این ترتیب، کاهش مصرف کربوهیدرات می تواند سلامت قلب شما را تقویت کند.

خلاصه

وقتی یک رژیم کم کربوهیدرات می خورید، اندازه ذرات LDL “بد” شما افزایش می یابد که اثرات مضر آنها را کاهش می دهد. کاهش کربوهیدرات ها همچنین ممکن است تعداد ذرات کل LDL را در جریان خون شما کاهش دهد.

۱۰٫ رژیم های غذایی کم کربوهیدرات درمانی برای چندین اختلال مغزی هستند.

مغز شما به گلوکز نیاز دارد، زیرا برخی از قسمت های آن فقط می توانند این نوع قند را بسوزانند. به همین دلیل است که اگر هیچ کربوهیدراتی نخورید، کبد شما از پروتئین گلوکز تولید می کند.

با این حال، بخش بزرگی از مغز شما همچنین می‌تواند کتون‌هایی را بسوزاند که در هنگام گرسنگی یا زمانی که مصرف کربوهیدرات بسیار کم است، تشکیل می‌شوند.

این مکانیسم پشت رژیم کتوژنیک است که برای دهه‌ها برای درمان صرع در کودکانی که به درمان دارویی پاسخ نمی‌دهند استفاده می‌شود.

در بسیاری از موارد، این رژیم می تواند کودکان صرع را درمان کند. در یک مطالعه، بیش از نیمی از کودکانی که رژیم کتوژنیک داشتند، بیش از ۵۰٪ کاهش در تعداد حملات خود را تجربه کردند، در حالی که ۱۶٪ بدون تشنج شدند.

رژیم‌های بسیار کم کربوهیدرات و کتوژنیک در حال حاضر برای سایر بیماری‌های مغزی از جمله آلزایمر و بیماری پارکینسون نیز مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

خلاصه

رژیم‌های کم کربوهیدرات و کتو در درمان صرع در کودکان مفید هستند و برای تأثیر آنها بر سایر بیماری‌های مغزی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

منبع: healthline

https://www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-low-carb-ketogenic-diets
لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=6062

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.