یافته های یک تیم تحقیقاتی: رژیم های فردی و تاثیر بیشتر در کنترل قند خون

رژیم غذایی مبتنی بر ژنتیک، میکروبیوم (ریز اندام ها) و شیوه زندگی فردی در کنترل قند خون از مواردی است که توسط محققان کلینیک مایو (Mayo)  تایید شده است. براساس این تحقیق که در۸ فوریه در مجله ی JAMA Network Open چاپ شده است نشان داد که بدن هر فرد تجمعی پیچیده از تریلیون باکتری در مسیر گوارش است و بر اساس ترکیبات میکروبیوم انحصاری هر فرد پاسخی متفاوت به غذاهای مشابه می دهد.

هدف از این تحقیق، ایجاد مدلی پیش فرض در پاسخ گلاسمیک (ترتیب تاثیر نسبی کربوهیدرات ها بر میزان قند خون) در غذاهای دریافتی ست – و چگونگی افزایش و یا ثابت ماندن سطح قند خون پس از صرف غذا را مورد بررسی قرار می دهد.  این مطالعه نشان داده است که رویکرد فردی با توجه به میکروبیوم هر فرد با توجه به سن، رژیم غذایی، فعالیت بدنی و عوامل متعدد دیگر قند خون را به طور دقیق تری نسبت به پیش فرض های شاخص گلاسمیک بر اساس کربوهیدرات ها و یا کالری های دریافتی تعیین می کند.

“از آنجایی که این طرح علاوه بر توجه به عوامل متعدد و میکروبیوم فردی و پیش فرض های پاسخ به تاثیر قندخون بعد صرف غذا است بنابر این نشان داده شده که روش استاندارد شمارش کربوهیدرات ها و کالری ها چون تنها ویژگی غذا ها را بررسی می کند کارآیی ندارد. دکتر هلنا مندس سوآرس (Helena Mendes Soares)، نویسنده ارشد این مطالعه می گوید: ” از آنجایی که میکروبیوم و شیوه زندگی هر فرد متفاوت است این عوامل به تنهایی نمی تواند موثر باشد.” 

گلوکز که منبع اصلی تامین انرژی در بدن است از مواد غذایی مصرفی بدست می آید. با کنترل قند خون – تعیین میزان قند موجود در خون – برای پیشگیری از اختلال در سلامتی  مانند ابتلا به دیابت، بیماری قلبی، چاقی، از دست دادن بینایی و بیماری کلیوی بسیار حایز اهمیت است. این مطالعه نشان می دهد چگونه هر فرد در ازای غذای دریافتی و با اندازه گیری میزان قند خون پاسخی منحصر به فرد می دهد. این نشان می دهد که چرا برخی از افراد می توانند خوراکی هایی مانند میوه را مصرف کنند و با انرژی باشند، در حالی که دیگران با خوردن یک میوه قند خون بالا را تجربه می کنند و در نهایت سبب رخوت و خستگی آنها می شود.

“این مطالعه اولین گام مهم در تعریف و اثبات یک رژیم غذایی شخصی است. به عنوان یک پزشک، متوجه شده ام واکنش هر بیمار در مقابل یک غذا متفاوت است – دکترهیدی نلسون (Heidi Nelson)  یکی از همکاران این تحقیق معتقد است درست مثل رژیم های غذایی کاهش وزن که برای همه افراد یکسان عمل نمی کند. ” برای افرادی که مایل به مدیریت میزان قند خون خود هستند، ما برای واکنش هر فرد در برابر غذاها مدلی مشخص و جدید داریم.”

تحقیق

کلینیک مایو (Mayo) به مدت شش روز  شیوه زندگی ۳۲۷ فرد سالم، که بیشتر از بخش غربی انتخاب شده بودند را مورد بررسی قرار داده است. هر فرد نمونه مدفوع را برای پیگیری ژنتیکی با ساختاری میکروبی منحصر به فرد میکروبیوم خود را ارائه کرده است. شركت كنندگان رژیم غذایی استاندارد شیرینی و پنیر خامه ای برای صبحانه و غذاهای انتخابی روزانه خود را داشته اند. آنها میزان غذای مصرفی، فعالیت، استراحت، قند خون  و پاسخ های گلیسمی  غذای مصرفی خود را کنترل و یادداشت می کنند.

محققان نمونه ها را براساس سن، شیوه زندگی و تفاوت های ژنتیکی در میکروبیوم هر فرد را مشخص و تعیین کردند و به طور دقیق پیش بینی شد که قند خون در پاسخ به مواد غذایی دریافتی منحصر به فرد ۶۲ درصد بوده است. به این ترتیب که ۴۰ درصد پیش فرض ها براساس کربوهیدرات ها و ۳۲ درصد به تنهایی بر اساس کالری بود.

” با قرار دادن چربی ها و کربوهیدرات ها در یک دسته بندی؛  این نمونه ها با پیش فرض های تعیین شده سطح قند خون به خوبی عمل کرده اند. پورنا کشیاپ (Purna Kashyap, M.B.B.S) همکار طرح  کلینیک مایو (Mayo) می گوید با توجه به نتایج بدست آمده از نمونه های فردی معتقدیم استفاده از بسیاری مواد غذایی از یک دسته خاص را نباید افراد دیگر کنار بگذارند”. در این مطالعه  براساس برنامه پزشکی میکروبیومی فردی “هر فرد بر اساس  دسته بندی خاصی که متناسب با میکروبیوم فردی است مجاز به استفاده از غذاهاست.”

این تحقیق با همکاری شرکت DayTwo انجام شده است، و یافته های تحقیقی انجام شده مشابه ای در موسسه علمی Weizmann در اسرائیل در این ارتباط نیز تأیید شده است.

دکتر مندس سوآرس (Mendes Soares) می گوید: “تشابه نتایج در تحقیقات انجام شده در اسرائیل و ایالات متحده نشان می دهد که نمونه های فردی در کل جمعیت، با وجود ویژگی های فردی و میکروبیومی ها به دلیل بعد مکانی، جغرافیایی ، ژنتیک و رفتاری مختلف،  متفاوت است.”

در حالی که این تحقیق اولین مرحله در توسعه و ایجاد تدابیر تغذیه ای فردی برای مقابله با بیماری های متابولیسم است، اما پی گیری مطالعات بالینی بیشتر برای دستیابی درازمدت به رویکردهای فردی برای پیش فرض های پاسخ گلیسمی و اهمیت آن در دیابت و چاقی لازم و ضروری است.

منبع:

https://medicalxpress.com/news/2019-02-team-individualized-diets-effective-blood.html

نظر بدهید

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

کلیه حقوق این سایت مربوط به پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز) می باشد.