محقق کارشناسان بر این باورند که به طور متوسط، انگلیسی ها حدود ۸ کیلوگرم (۱۸ پوند)در سال شیرینکنندههای مصنوعی، رنگها و امولسیون کنندهها مصرف میکند که برای طعم دادن و حفظ غذاهای خاص به کار میروند. این یافتهها از بخش تغذیه نت – سانته، بزرگترین مطالعه در حال انجام در زمینه تاثیر مواد غذایی بر سلامتی، که شامل نظارت بر رژیم غذایی تا ۵۰۰،۰۰۰ نفر میباشد، به دست آمدهاست.
اخیرا این تحقیق آشکار کردهاست که بیش از ۳۳۰ ماده افزودنی شیمیایی در حال حاضر برای استفاده در غذاهای سراسر اروپا تایید شدهاند. بسیاری از این مواد به مسائل سلامتی نیز مرتبط هستند.
دکتر برنارد سرور، یکی از رهبران پروژه نت سانته، که یک اپیدمی شناس در موسسه بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه نیز هست، در گفت و گو با مایلآنلاین گفت: ” تولیدکنندگان مواد غذایی از مطالعاتی استفاده میکنند که بر پایه حیوانات آزمایشگاهی هستند تا نشان دهند که این محصولات ایمن هستند، اما این طور نیست، زیرا ما در مورد قرار گرفتن طولانیمدت انسان از طریق تمام مواد غذایی و آشامیدنی در طول سالها صحبت میکنیم.
او گفت: ” ما محصولات فرافرآوری شده بیشتر و بیشتری را با پیامهایی در مورد اینکه چقدر سالم هستند میبینیم. صنعت غذا در تلاش است تا نشان دهد که محصولات آن در شکر و نمک و چربی کم هستند اما به عنوان مثال شکر را با شیرینکنندههای مصنوعی جایگزین میکند که ممکن است باعث بروز انواع مشکلات دیگر شود.
” اثر ترکیبی تمام این مواد افزودنی نیز هرگز مورد بررسی قرار نگرفته است. آنها ممکن است اثر سلامتی ایجاد کنند که وقتی مواد افزودنی به صورت جداگانه مورد استفاده قرار میگیرند، اتفاق نیافتد.”
تصور میشود که این مواد شیمیایی بر سلامتی تاثیر میگذارند چون بدن برای از بین بردن آنها که باعث التهاب میشوند، تلاش میکند.
در طول یک دوره ۱۰ ساله، این مطالعه نشان داد که برای هر ۱۰ % افزایش مصرف در غذاهای فرافرآوری شده، ۱۲ % افزایش در تعداد افراد مبتلا به بیماری قلبی و ۱۱ % افزایش در تعداد سکته مغزی وجود دارد.
دکتر اسکات مورای، مشاور متخصص قلب در بیمارستان آموزشی دانشگاه ویرال در لیورپول و رئیس سابق انجمن بریتانیایی پیشگیری و توانبخشی قلبی عروقی گفت: ” اکنون مشخص شدهاست که التهاب در بیماریهای قلبی همراه با هر فرآیند دیگر بیماری دخیل است. بیماری قلبی با تغییر در روشی که بدن شما چربی را به خاطر دریافت غذای بیش از حد فرآوری شده اداره میکند، به علاوه نقص در سلولهای چربی بیش از حد استرس زده، پیش میرود. این امر به نوبه خود باعث التهاب میشود، زیرا بدن در تلاش برای تنظیم روندهای نظارتی خود است.”