شکی نیست که غذاهای شیرین و شکری ما را در هر زمانی خوشحال میکنند اما مصرف مرتب آن با افزایش وزن، چاقی و دیگر مسائل مربوط به سلامتی مرتبط است. طبق یک مطالعه جدید، داشتن مقدار بیش از حد شکر ممکن است منجر به رسوب چربی در اطراف قلب و شکم شود و سلامتی ما را در معرض خطر قرار دهد. یافتههای این تحقیق در مجله اروپایی کاردیولوژی پیشگیرانه منتشر شد. در کشورهای آسیایی، آفریقا و روسیه، طبق گزارش ANI، مصرف بیش از حد شکر یک مشکل جهانی است.
وقتی ما شکر زیادی مصرف میکنیم، مقدار اضافی به چربی تبدیل میشود و ذخیره میشود. این بافت چربی در اطراف قلب قرار گرفتهاست و در شکم مواد شیمیایی را به درون بدن آزاد میکند که میتواند برای سلامتی مضر باشد. به گفته نویسنده این مطالعه، یون یی، دانشجوی دکترای دانشکده بهداشت دانشگاه مینهسوتا، نتایج ما از محدود کردن مصرف بیشتر شکر حمایت میکند.
این یک مطالعه مشاهدهای بود که هم نوشیدنیهای شیرین و هم شکر اضافهشده به مواد غذایی مختلف را بررسی میکرد. همچنین ارتباط بین مصرف طولانیمدت شکر و ذخیره چربی در اطراف قلب و دیگر اندامها را در مجموع ۳۰۷۰ شرکتکننده بین ۱۸ تا ۳۰ سال تحلیل کرد.
این مطالعه نشان داد که مصرف بیشتر هر دو نوع نوشیدنیهای شیرین و شکر اضافهشده ارتباط قوی با ذخیره بیشتر چربیها در اطراف اندامها بصورت تدریجی دارد.
یافتههای ما شواهد بیشتری فراهم میکند که مصرف بیش از حد شکر و نوشیدنیهای قندی با مقدار بالاتر بافت چربی مرتبط است. و ما میدانیم که ذخایر چربی با خطرات بالاتر بیماریهای قلبی و دیابت مرتبط هستند. لین استفن از دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه مینه سوتا.
بنابراین، محققان توصیه می کنند که مصرف قند را در هر روز کاهش داده و در عوض جایگزینهای سالمتر استفاده گردد. به جای نوشیدنیهای قندی از آب استفاده کنید و میان وعدههای سالمتر را نسبت به غذاهای غنی از شکر مثل کیک انتخاب کنید. برچسبهای غذا را بخوانید تا میزان شکر اضافهشده را در آنچه میخواهید بخرید بررسی کنید. در برچسب غذایی به دنبال موادی نظیر شربتها، گلوکز، فروکتوز، ساکارز و مالتوز باشید. آگاهی بیشتر از شکر پنهان به شما کمک خواهد کرد که آن را کنار بگذارید.