تاریخ : شنبه, ۹ اسفند , ۱۳۹۹ 16 رجب 1442 Saturday, 27 February , 2021
0

فرآوری غذا، با افزایش دیابت نوع ۲ مرتبط است

  • کد خبر : 2693
  • 20 اردیبهشت 1395 - 18:46
فرآوری غذا، با افزایش دیابت نوع ۲ مرتبط است

روشهای مدرن تولید و فرآوری غذا، در استرالیا در افزایش تشخیص‌های دیابت نوع ۲ نقش دارد و انتظار می‌رود هزینه‌های مالی مرتبط با آن، تا سال ۲۰۲۵، به بیش از ۲ میلیارد دلار برسد. به‌طور تخمینی، ۲۵% از افراد بالای ۲۵ سال در استرالیا، مستعد دیابت بوده یا دیابت دارند. مطالعات انجام شده توسط “پرفسور […]

testing-for-diabetes-011

روشهای مدرن تولید و فرآوری غذا، در استرالیا در افزایش تشخیص‌های دیابت نوع ۲ نقش دارد و انتظار می‌رود هزینه‌های مالی مرتبط با آن، تا سال ۲۰۲۵، به بیش از ۲ میلیارد دلار برسد.

به‌طور تخمینی، ۲۵% از افراد بالای ۲۵ سال در استرالیا، مستعد دیابت بوده یا دیابت دارند. مطالعات انجام شده توسط “پرفسور باربورا دو کورتن” از دانشگاه “مونسا” با همکاری پروفسور “جوزفین فوربس” از دانشگاه “کوینزلند” فراوری گرمایشی گسترده‌ی غذاها را با مشکلاتی در حساسیت انسولین و پیشرفت دیابت نوع ۲، مرتبط می‌دانند.

فناوری گرمایشی، برای افزایش طول عمر مواد غذایی، استریله کردن و طعم آنها استفاده می‌شود که باعث ایجاد “گلیکاتیون پیشرفته در محصول نهایی” (AGE) می‌شود. روشهای آماده‌سازی مواد غذایی مانند بریان کردن، سرخ کردن، پختن یا کبابی کردن، همگی AGE‌های بیشتری را در مواد غذایی تولید می‌نماید، درحالیکه آب‌پز یا بخارپز کردن، میزان کمتری AGE تولید می‌کند.

af271e348fd2bada6ee6225b7f5a2dc4_a0af2ba02ef1deb4e1ef6e36ce39986542aca21b

پروفسور “دو کورتن” می‌گوید مصرف طولانی مدت از AGE‌ها، حساسیت انسولین را تشدید می‌کند و احتمال ایجاد یا پیشرفت دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. وی بیان می‌کند “مطالعه‌ی ما نشان داد مصرف رژیم غذایی دارای AGE پایین، در مقایسه با رژیم غذایی با AGE بالا، منجربه غلظت کمتر AGE در ادرار شده و حساسیت انسولین را بهبود می‌بخشد”.

دیابت نوع ۲ نه تنها یک تهدید عمده برای سلامت عمومی‌ محسوب می‌شود، بلکه باعث فشار اقتصادی بیشتری نیز می‌گردد. در استرالیا، هزینه‌های مستقیم مراقبت بهداشتی برای دیابت نوع ۲، حدود ۱/۱ میلیارد دلار در سال تخمین زده می‌شوند که انتظار می‌رود این رقم در سال ۲۰۲۵، دو برابر شود.

پروفسور “دو کورتن” می‌گوید  “اکنون این یافته‌ها، کاربردهای مهمی ‌در سلامت عمومی ‌دارند. در حال حاضر مطالعات بیشتری برای تأیید این مطلب لازم هستند که رژیم غذایی دارای  AGE کم، می‌تواند وقوع دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، و فشار کمتری را بر بودجه‌ی بهداشت و سلامت وارد نماید.”

محققین قصد دارند آزمایش یافته‌های خود را در مطالعات و بررسی‌هایی با مقیاس بیشتر و بررسی‌های بالینی طولانی مدت تر ادامه دهند.

تاریخ خبر:

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۵

منبع:
Food processing linked to an increase in type 2 diabetes

لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=2693

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.