محققان گفتهاند که زنان مبتلا به دیابت بارداری که از شیر می دهند احتمال کمتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ در آینده دارند.
یک تیم از موسسه ملی بهداشت کودکان و توسعه انسانی یون یس کندی گفت که آنها یک ارتباط مستقیم بین تغذیه با شیر مادر و کاهش خطر دیابت نوع ۲ یافتهاند.
این بررسی شامل مطالعه دادههای بهداشتی از بیش از ۴۰۰۰ زن بود که مبتلا به دیابت بارداری تشخیصداده شدهبودند، شرایطی که تنها در طول بارداری رخ میدهد.
دیابت بارداری با قند خون بالا مشخص میشود و در حدود ۱ در ۲۰ حاملگی رخ میدهد. زنان مبتلا به این بیماری در آینده در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار خواهند گرفت.
از این تعداد، ۸۷۳ مادر تا ۲۵ سال پس از زایمان تشخیص دیابت نوع ۲ را دریافت کردند.
محققان زنان مبتلا به دیابت بارداری که فرزندانشان را با شیر مادر تغذیه نکرده بودند را با زنانی که بین ۶ تا ۱۲ ماه از نوزادشان مراقبت کرده بودند مقایسه کردند و دریافتند که ۹ % احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کمتر است.
خطر ابتلاء به بیماری در میان کسانی که بین یک تا دو سال از شیر مادر تغذیه میکردند، ۱۵ درصد کمتر بود. مادرانی که بیش از دو سال به شیر دادن از پستان ادامه میدادند، ۲۷ % کمتر در سالهای بعد دچار دیابت نوع ۲ میشدند.
محققان نتیجه گرفتند که ” طول دوره شیردهی طولانیتر با خطر کمتر دیابت نوع ۲ و یک بیومارکر متابولیک مطلوب گلوکز در میان زنان با سابقه دیابت بارداری همراه است.
” مکانیسمهای اصلی و تاثیر آن بر عوارض دیابت، ناخوشی و مرگ و میر هنوز مشخص نشده اند.”
شرایط پزشکی و اولویت شخصی میتواند بر تصمیم به شیردهی تاثیر بگذارد، بنابراین این گزینه برای همه مادران جدید در دسترس نیست. برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، افراد میتوانند تغییرات سبک زندگی مانند حفظ رژیم غذایی متعادل، BMI سالم و ورزش منظم را اعمال کنند.
این یافتهها در مجله مراقبت از دیابت منتشر شدهاست.