تاریخ : جمعه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۱ Friday, 1 July , 2022
3
تازه های دیابت

دیابت: قهوه و چای سبز ممکن است خطر مرگ را کاهش دهند.

  • کد خبر : 5379
  • 02 آبان 1399 - 11:27
دیابت: قهوه و چای سبز ممکن است خطر مرگ را کاهش دهند.

​​​​​​​​مطالعه اخیر تاثیر چای سبز و قهوه را بر خطر مرگ و میر در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بررسی کرده‌است. محققان دریافتند که نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه و چهار یا چند فنجان چای سبز هر روز با ۶۳ % کاهش مرگ و میر همراه است. ​ در ایالات‌متحده، بیش از […]

​​​​​​​​مطالعه اخیر تاثیر چای سبز و قهوه را بر خطر مرگ و میر در میان افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بررسی کرده‌است. محققان دریافتند که نوشیدن دو یا چند فنجان قهوه و چهار یا چند فنجان چای سبز هر روز با ۶۳ % کاهش مرگ و میر همراه است. ​

در ایالات‌متحده، بیش از ۱ نفر از هر ۱۰ بزرگ‌سال مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند. این بیماری در سطح جهانی حدود ۴۲۲ میلیون نفر را مبتلا کرده است. ​

دیابت خطر طیف وسیعی از شرایط سلامتی از جمله سرطان، شکستگی استخوان، جنون و بیماری‌های گردش خون را افزایش می‌دهد. ​

اگرچه داروها می‌توانند به طور قابل‌توجهی خطرات سلامتی مرتبط با دیابت را کاهش دهند، کارشناسان همچنین تغییرات سبک زندگی را یکی از بهترین روش‌های کنترل دیابت نوع ۲ در نظر می‌گیرند. اینها شامل خوردن یک رژیم غذایی سالم، انجام فعالیت فیزیکی بیشتر و توقف سیگار کشیدن در صورت کشیدن سیگار است. ​

قهوه، چای سبز و دیابت

​​​​​​​​در طول سال‌ها، بسیاری از دانشمندان فواید بالقوه سلامتی چای سبز را بررسی کرده‌اند. برخی مطالعات ارتباط بین مصرف چای سبز و خطر کم‌تر توسعه دیابت را نشان داده‌اند. ​

دانشمندان دیگر نشان داده‌اند که نوشیدن چای سبز ممکن است کنترل گلوکز و حساسیت انسولین را بهبود بخشد. با این حال، تاکنون محققان کمی بررسی کرده‌اند که چای سبز چگونه می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور خاص سودمند باشد. ​

همچنین قهوه در طول سال‌ها از توجه علمی زیادی برخوردار بوده‌است. شواهدی وجود دارد که مصرف زیاد قهوه منجر به خطر کم‌تر دیابت نوع ۲ در مقایسه با مصرف کم آن می‌شود. ​

علاوه بر دیابت، شواهدی وجود دارد که مصرف قهوه با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. با این حال، همانند چای سبز، تعداد کمی از دانشمندان این ارتباط را در افراد مبتلا به دیابت بررسی کرده‌اند. ​

اگرچه مشکلات ذاتی در مطالعه اثرات غذاهای خاص بر روی شرایط سلامتی وجود دارد، اما شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند چای سبز و قهوه ممکن است به جنبه‌های خاصی از سلامتی کمک کنند. ​

اخیرا، محققان دانشگاه کیوشو، کالج دندان‌پزشکی فوکوکا و بیمارستان هاکوجی، همگی در ژاپن، برای تحقیق در مورد تاثیر قهوه و چای سبز بر خطر مرگ افراد مبتلا به دیابت، دست‌به‌کار شده‌اند. آن‌ها اخیرا نتایج خود را در BMJ در زمینه مراقبت از کودکان مبتلا به دیابت منتشر کرده‌اند. ​

مطالعه

​​​​​​​​این دانشمندان داده‌هایی را از اداره دیابت فوکویوکا گرفتند، یک مطالعه در حال انجام که برای ارزیابی تاثیر دارو و سبک زندگی بر نتایج دیابت طراحی شده‌است. در کل، آن‌ها از اطلاعات ۴۹۲۳ شرکت‌کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده کردند. این افراد ۲۰ سال یا بالاتر با میانگین سنی ۶۶ سال بودند. ​

هر یک از شرکت کنندگان طیف وسیعی از اطلاعات را فراهم کردند، از جمله جزییات مربوط به شرایط بهداشتی موجود، فراوانی ورزش، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، مدت‌زمان خواب، شاخص توده بدنی (‏BMI)‏، فشار خون، و علایم افسردگی. ​

به طور مهمی، شرکت کنندگان همچنین جزئیاتی در مورد رژیم غذایی خود، از جمله مصرف قهوه و چای سبز خود ارائه کردند. ​

نقطه پایانی اصلی در این مطالعه مرگ و میر بود. محققان شرکت کنندگان را با میانه ۵.۳ سال پی‌گیری کردند و در طول پی‌گیری ۳۰۹ نفر فوت کردند.

این تیم به منظور تحلیل خود، چهار یا چند فنجان چای سبز و دو یا چند فنجان قهوه در روز را به عنوان مصرف بالا در نظر گرفت. ​

یافته‌ها

​​​​​​​​افرادی که روزانه بیش از یک فنجان چای سبز یا قهوه می‌نوشند شانس مرگ کمتری نسبت به کسانی دارند که هیچ کدام را مصرف نمی‌کنند. کم‌ترین شانس مربوط به نوشیدن مقادیر بالاتر چای سبز و قهوه بود. ​

حتی پس از محاسبه متغیرهایی که ممکن است بر تحلیل آن‌ها تاثیر گذاشته باشند، نویسندگان نتیجه می‌گیرند:

نویسندگان توضیح می‌دهند که ” ترکیب چای سبز بالاتر و مصرف قهوه به طور قابل‌توجهی خطر مرگ و میر را تا ۶۳ % در طول دوره پی‌گیری متوسط ۵.۳ سال کاهش داده‌است. ​”

با نگاه به قهوه به تنهایی، محققان دریافتند که نوشیدن دو یا چند فنجان در روز با ۴۱ درصد احتمال مرگ کم‌تر در طول پی‌گیری همراه است. ​

هنگام محاسبه احتمال مرگ در میان مصرف کنندگان چای سبز، آن‌ها دریافتند که نوشیدن چهار یا چند فنجان در روز با ۴۰ درصد احتمال کم‌تر مرتبط است. ​

با این حال، نوشیدن هر دو نوشیدنی در هر روز بیش‌ترین تاثیر را داشت:

  • ​​​​​​​​دوتا سه فنجان چای سبز به اضافه دو یا چند فنجان قهوه- ۵۱% کمتر
  • چهار یا چند فنجان چای سبز به اضافه یک فنجان قهوه- ۵۸% کمتر
  • چهار یا چند فنجان چای سبز و دو یا چند فنجان قهوه- ۶۳ % کم‌تر

محدودیت‌های مطالعه

​​​​​​​​همانند بیشتر مطالعاتی که تاثیر یک نوع غذا یا نوشیدنی را بر روی یک جمعیت بررسی می‌کنند، این تحقیق محدودیت‌های خاصی دارد. ​

برای مثال، اطلاعات در مورد قهوه و چای سبز هر شرکت‌کننده از یک پرسشنامه بدست آمد. حافظه هیچ‌کس کامل نیست، و این خطاهای غیرقابل‌اجتناب را به داده‌ها وارد می‌کند. به طور مشابه، اطلاعات غذایی تنها از گزارش‌های شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه به دست آمد، اما در طول ۵ سال، عادات نوشیدنی ممکن است تغییر کند. ​

علاوه بر این، دانشمندان اطلاعاتی در مورد عوامل خاصی که ممکن است بر نتایج تاثیر گذاشته باشند مانند سطح تحصیلات و درآمد خانوار جمع‌آوری نکرده اند. نویسندگان اهمیت بالقوه این موضوع را توضیح می‌دهند:

” سطوح بالاتر تحصیلی یا درآمد ممکن است با مصرف قهوه بیشتر مرتبط باشد؛ آن‌ها همچنین ممکن است با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط باشند.”

هم چنین از همه مهم‌تر، این مطالعه مشاهده‌ای بود، بنابراین نمی توان ثابت کرد که چای سبز و قهوه شانس مرگ را کاهش می‌دهند فقط اینکه مصرف این نوشیدنی‌ها با احتمال کم‌تر همراه است. ​

اگرچه مهم است که به چنین محدودیت‌های مهمی توجه داشته باشید، اما این نتایج به مجموعه‌ای از شواهد اضافه می‌کنند که چای سبز و قهوه ممکن است به نحوی به نفع افراد خاصی باشد. ​

​منبع:

Diabetes: Coffee and green tea might reduce death risk

لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=5379

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.