تاریخ : دوشنبه, ۲۶ مهر , ۱۴۰۰ 12 ربيع أول 1443 Monday, 18 October , 2021
1

در مورد اثرات مثبت شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت ممکن است اغراق شده باشد

  • کد خبر : 3371
  • 09 مهر 1395 - 4:26
در مورد اثرات مثبت شیرین‌کننده‌های مصنوعی بر سلامت ممکن است اغراق شده باشد

به گزارش پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز)، محققان دانشگاه سیدنی که در مورد اثر «سوگیری سرمایه‌گذار» در تحقیقات تغذیه‌ای و شیرین‌کننده‌های مصنوعی کار می‌کردند دریافتند که ممکن است در مورد اثرات مثبت این شیرین‌کننده‌ها بر سلامت اغراق شده باشد. در مرور جامعی که دنیله ماندریونی از موسسه رامازینی هدایت آن را بر عهده داشت، بیشتر […]

%d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86-%da%a9%d9%86%d9%86%d8%af%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d8%b5%d9%86%d9%88%d8%b9%db%8c

به گزارش پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز)، محققان دانشگاه سیدنی که در مورد اثر «سوگیری سرمایه‌گذار» در تحقیقات تغذیه‌ای و شیرین‌کننده‌های مصنوعی کار می‌کردند دریافتند که ممکن است در مورد اثرات مثبت این شیرین‌کننده‌ها بر سلامت اغراق شده باشد.

در مرور جامعی که دنیله ماندریونی از موسسه رامازینی هدایت آن را بر عهده داشت، بیشتر تحقیقات مهم در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی که تاکنون انتشار یافته بودند مورد بررسی قرار گرفتند. این بررسی وجود سوگیری گسترده در تحقیقاتی را که از طرف صنعت حمایت مالی می‌شدند آشکار ساخت.

این بررسی که با همکاری محققان پروژه سوگیری در تحقیق مرکز چارلز پارکینز، مدرسه سلامت عمومی بلومبرگ جان هاپکینز و دانشگاه کالیفرنیا صورت گرفت، ۳۱ تحقیق که در فاصله سالهای ۱۹۷۸ تا ۲۰۱۴ در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی انجام شده بودند را مورد بررسی قرار داد.

همه مطالعاتی که بخشی از این بررسی را تشکیل می‌دادند و در آخرین نسخه نشریه PLOS ONE منتشر شدند، هم اثرات مثبت شیرین‌کننده‌های مصنوعی، مثل کاهش وزن، و هم اثرات سوء آنها، مثل گسترش دیابت نوع دو را در نظر گرفتند.

محققان دریافتند تحقیقاتی که از طرف شرکتهای شیرین‌کننده‌های مصنوعی حمایت مالی می‌شدند، ۱۷ برابر بیشتر احتمال داشت که به نتایج تاییدکننده شیرین‌کننده‌ها برسند.

این نتیجه نشان می‌دهد که همه مطالعات علمی که به اثرات شیرین‌کننده‌ها مصنوعی می‌پردازند ارزش یکسان ندارند و صنعت شیرین‌کننده‌های مصنوعی تاکنون قدرت زیادی در شکل دادن به نتایج بسیاری از این تحقیقات داشته است.

راههای متعددی وجود داشت که می‌توانست باعث سوگیری نتایج این تحقیقات شود.

در این مورد، محققان معتقدند دانشمندانی که با حمایت مالی به اثرات شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌پرداختند، با تاکید بیش از حد بر اثرات مثبت شیرین‌کننده‌های مصنوعی و نادیده گرفتن اشکالات آنها، داده‌ها و نتایج را گلچین می‌کردند.

امروزه شفافیت در مورد ناسازگاری علایق نویسنده و منابع تأمین مالی تحقیقات، در تحقیقات علوم تغذیه‌ای از سایر حوزه‌ها کمتر شده است و تحقیقات در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی هم از این موضوع مستثنا نیستند.

روشن شده است که تقریبا نیمی (۴۲ درصد) از تحقیقات صورت گرفته در مورد شیرین‌کننده‌های مصنوعی را نویسندگانی انجام داده بودند که تضاد منافع خود را آشکار نمی‌کردند. و حدود یک سوم این تحقیقات نمی‌توانستند منابع مالی خود را به طور کامل آشکار کنند.

مطالعاتی که نویسندگان با تضاد منافع انجام می‌دادند هفت برابر بیشتر احتمال داشت که به نتایج مثبت در مورد اثر شیرین‌کننده‌های مصنوعی منجر شوند در حالی که هیچکدام از ۹ تحقیقی که نویسندگان آنها تضاد منافع نداشتند، نتایج مثبت گزارش نکردند.

به طور کلی، این مرور هشدار دهنده نشان می‌دهد که اظهارات شرکتهای شیرین‌کننده‌های مصنوعی باید با درجه‌ای از شکاکیت سالم برخورد شود.

منبع: http://www.diabetes.co.uk

لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=3371

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.