نوجوانان مبتلا به دیابت نوع دو تغییرات مشخصی در حجم بافت خاکستری مغز و در بخشهای خاکستری مرتبط با بینایی، شنوایی، حافظه، احساسات، گفتار، تصمیمگیری و کنترل دارند.
محققین مرکز پزشکی کودکان سینسیناتی (بیمارستان ۵۹۸ تختخوابی در اوهایو آمریکا) کشف کردند که بافت خاکستری مغز در این نوجوانان در شش ناحیه بطور مشخص کمتر و در سه ناحیه بطور مشخص بیشتر است. آنها ارتباطی بین حجم کمتر بافت مغز و توانایی تلفظ و بیان کلمات ناآشنا پیدا کردند.
دکتر آمیشاه پزشک محقق در بخش غدد مرکز سیسیناتی گفت:«مطالعات قبلی نشان داده بود که جوانان مبتلا به دیابت نوع دو تغییرات ساختاری در مغز دارند و عملکرد شناختی آنها در مقایسه با همسالانشان ضعیفتر است. ولی ارزیابی جامع بافت کلی و موضعی مغز تا کنون انجام نشده بود. ما همچنین بدنبال تعیین این مطلب هستیم که آیا یافتههای اخیر میتواند عملکرد شناختی پایینتر را توجیه کند.»
دکتر ردل گفت:«ما نمیدانیم که این تغییرات نتیجه مستقیم دیابت نوع یک است یا نه، ولی بررسیهای انجام شده در بزرگسالانی که مدت طولانی به دیابت نوع ۲ مبتلا بودهاند نیز تغییرات در حجم و عروق مغز و زوال شناختی را نشان داده است. با این حال مطالعات ما نشان داد که پیشگیری از دیابت نوع ۲ در نوجوانان مهم است تا از عوارض احتمالی در آینده جلوگیری شود.»
تاریخ خبر: ۱۴ ژوئن ۲۰۱۶ (۲۵ خرداد ۱۳۹۵)
منبع خبر:
Scientists detect gray matter changes in brains of teenagers with type 2 diabetes
با انتشار این خبر در شبکه های اجتماعی به گسترش آگاهی عمومی پیرامون دیابت کمک کنید.