افرادی که قبل از ساعت ۸:۳۰ صبح شروع به خوردن میکنند، قند خون پایین تری دارند و مقاومت به انسولین کمتری دارند، که میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
دکتر ماریام علی، محقق ارشد دانشگاه نورت وسترن در شیکاگو، ایل، گفت: ” ما متوجه شدیم افرادی که زودتر در روز شروع به خوردن کردند، میزان قند خون پایین تری داشتند و مقاومت انسولین کمتری داشتند، بدون توجه به اینکه آیا مصرف غذایشان را به کمتر از ۱۰ ساعت در روز محدود کردهاند یا مصرف غذایشان بیش از ۱۳ ساعت در روز گسترش یافت.”
مقاومت انسولین زمانی رخ میدهد که بدن به همان خوبی به انسولین که پانکراس تولید میکند پاسخ نمیدهد و گلوکز کمتر قادر به ورود به سلولها است. افرادی که مقاومت به انسولین دارند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع ۲ باشند. هم مقاومت به انسولین و هم سطوح بالای قند خون بر متابولیسم افراد، تجزیه غذا به اجزای سادهتر آن تاثیر میگذارند: پروتئینها، کربو هیدراتها (یا قندها)و چربیها. اختلالات متابولیکی مانند دیابت زمانی رخ میدهند که این فرآیندهای نرمال مختل شوند.
علی گفت: ” با افزایش اختلالات متابولیک مانند دیابت، ما میخواستیم درک خود از استراتژیهای غذایی را افزایش دهیم تا به این نگرانی رو به رشد کمک کنیم.” او اشاره کرد مطالعات قبلی نشان دادهاند که خوردن محدود به زمان، که خوردن را به یک بازه زمانی کوتاه در هر روز تثبیت میکند، به طور مداوم بهبود در سلامت متابولیک را نشان دادهاست. گروه او میخواست ببیند که آیا خوردن زودتر در همان روز، معیارهای متابولیک را تحتتاثیر قرار میدهد یا خیر.
محققان دادههای مربوط به ۱۰،۵۷۵ بزرگسال که در نظرسنجی آزمون سلامت و تغذیه ملی شرکت کرده بودند را تجزیه و تحلیل کردند. آنها شرکت کنندگان را بسته به طول مدت مصرف غذا به سه گروه تقسیم کردند: کمتر از ۱۰ ساعت، ۱۰ تا ۱۳ ساعت و بیشتر از ۱۳ ساعت در روز. آنها سپس شش زیر گروه براساس زمان شروع خوردن (قبل یا بعد از ساعت ۸:۳۰ صبح)ایجاد کردند.
آنها این دادهها را تجزیه و تحلیل کردند تا مشخص شود که آیا مدتزمان و زمان خوردن با سطح قند خون ناشتا و مقاومت انسولین تخمین زدهشده مرتبط است یا خیر. میزان قند خون ناشتا در بین گروههای سه گانه تفاوت معنیداری نداشت. مقاومت انسولین در گروهی که در فاصله زمانی کمتر غذا می خوردند بیشتر بود ولی در همه گروها افرادی که قبل از ساعت ۸:۳۰ صبح غذا می خوردند مقاومت به انسولین کمتری داشتند.
علی گفت: ” این یافتهها نشان میدهند که زمانبندی ارتباط قویتری با معیارهای متابولیک نسبت به طول مدت دارد و از استراتژیهای زود هنگام خوردن حمایت میکند.”
منبع:
https://medicalxpress.com/news/2021-03-factors-diabetes.html