باورهای غلط در مورد شکر قهوهای و سفید رایج است.
اگرچه آنها از منابع یکسان تولید می شوند، شکر قهوهای اغلب به عنوان یک جایگزین طبیعی و سالم برای شکر سفید معرفی میشود.
درک تفاوتها و اثرات سلامتی آنها به ویژه در صورت ابتلا به دیابت مهم است.
این مقاله توضیح میدهد که اگر دیابت دارید آیا شکر قهوهای بهتر از شکر سفید است یا خیر.
مشخصات تغذیهای هر دو مشابه است
از آنجایی که شکر قهوهای و سفید از چغندر قند یا گیاه نیشکر تولید می شوند، از نظر تغذیهای تقریباً یکسان هستند.
شکر قهوه ای معمولاً با افزودن ملاس به شکر سفید تصفیه شده که رنگ تیرهتری به آن میدهد و مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی را تامین می کند، تهیه میشود.
کالری و کربوهیدرات شکر قهوهای کمی کمتر از شکر سفید است.
شکر قهوهای همچنین حاوی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتری است، اگرچه مقدار این مواد مغذی موجود در یک وعده غذایی معمولی ناچیز است.
به این ترتیب، این تفاوتها بسیار جزئی هستند و بعید است که تأثیر مثبتی بر سلامت شما بگذارند.
خلاصه
کربوهیدرات و کالری شکر سفید کمی بیشتر از شکر قهوهای و مواد مغذی آن کمی کمتر است. با این حال، تفاوتهای تغذیهای ناچیز است.
هر دو سطح قند خون را افزایش می دهند
شکر قهوه ای و سفید عمدتاً از ساکارز یا شکر سفره تشکیل شده است.
در شاخص گلیسمی (GI)، که میزان افزایش قند خون را در برخی مواد غذایی در مقیاس ۰ تا ۱۰۰ اندازهگیری میکند، ساکارز امتیاز ۶۵ دارد.
این بدان معناست که هم شکر قهوه ای و هم شکر سفید به اندازه غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ کرده، سیب زمینی شیرین و ذرت بو داده، سطح قند خون را افزایش می دهند.
حفظ سطح قند خون سالم برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است. تعدیل مصرف غذاهای غنی از کربوهیدرات و قند می تواند به کنترل قند خون کمک کرده و خطر طولانی مدت عوارض دیابت را به حداقل برساند.
خلاصه
شکر قهوهای و سفید هر دو از ساکارز تشکیل شدهاند که میتوانند باعث جهش در سطح قند خون بشوند.
آیا باید یکی را بر دیگری ترجیح دهید؟
اگر دیابت دارید، شکر قهوهای سالم تر از شکر سفید نیست.
به خاطر داشته باشید که هر نوع قند اضافه شده باید به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و کامل محدود شود. مصرف بیش از حد قند با خطر بیشتر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و بیماری کبد چرب مرتبط است.
برخی تحقیقات نشان میدهد که قند اضافی همچنین حساسیت به انسولین را مختل میکند، که به میزان پاسخ بدن شما به انسولین اشاره دارد. این هورمون سطح قند خون شما را تنظیم می کند.
اختلال در حساسیت به انسولین توانایی شما را برای انتقال قند از جریان خون به سلولها کاهش میدهد.
بنابراین، افراد مبتلا به دیابت باید مراقب مصرف قند باشند.
انجمن قلب آمریکا پیشنهاد میکند قندهای اضافه شده را به کمتر از ۶ قاشق چایخوری (۲۵ گرم یا ۱۰۰ کالری) در روز برای زنان و کمتر از ۹ قاشق چایخوری (۳۷٫۵ گرم یا ۱۵۰ کالری) در روز برای مردان محدود کنید.
اگر دیابت دارید، محدود کردن مصرف قند تا حد امکان میتواند کنترل قند خون شما را بهبود بخشد و در عین حال سلامت کلی را ارتقا دهد. برای ایجاد یک برنامه غذایی مناسب، با یک متخصص متخصص تغذیه مشورت کنید.
خلاصه
هم شکر قهوهای و هم شکر سفید به عنوان قندهای افزوده در نظر گرفته میشوند که موجب افزایش مقاومت به انسولین و افزایش خطر چندین بیماری مزمن میشوند.
نکته پایانی
علیرغم تفاوت های جزئی در طعم، شکر قهوهای و سفید دارای مشخصات مغذی بسیار مشابهی هستند و بر سطح قند خون تأثیر میگذارند.
بنابراین، شکر قهوهای هیچ فایدهای برای افراد مبتلا به دیابت ندارد.
همه – به ویژه افرادی که این بیماری را دارند – برای سلامتی مطلوب باید مصرف قند خود را تعدیل کنند.
منبع:
https://www.healthline.com/nutrition/brown-sugar-for-diabetics#recommendation