با توجه به یافتههای منتشر شده در زمینه مراقبت از دیابت، بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع ۲ که وزن کافی را از دست میدهند تا به بهبود دیابت برسند نیز قادر به بدست آوردن مجدد ظرفیت طبیعی سلولهای بتا هستند.
روی تیلور، استاد پزشکی و متابولیسم در دانشگاه نیوکاسل انگلستان گفت: ” کامل بودن بازگشت به حداکثر ظرفیت عملکردی سلولهای بتا قابلتوجه بود.” ” با توجه به این باور غالب که عملکرد در دیابت نوع ۲ به طور غیرقابل برگشتی از دست رفتهاست، این پیام مهمی از امید برای انتقال به بیماران است، به خصوص که این امر ممکن است انگیزه برای اقدام باشد.”
تیلور و همکارانش دادهها را از ۵۷ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ از آزمون بالینی دیابت که در یک مداخله کاهش وزن شدید شرکت کرده بودند (میانگین سنی ۵۲.۹ سال، ۴۴ % زن)، ۲۶ بزرگسال که شرکت نکردند و ۲۵ بزرگسال بدون دیابت تجزیه و تحلیل کردند. مداخله کاهش وزن شدید شامل ۱۶ هفته رژیم غذایی مایع کمکالری و به دنبال مصرف مجدد تدریجی غذا بود. شرکت کنندگان در گروه مداخله که به هموگلوبین گلیکوزیله کمتر از ۶.۵ % دست یافتند، پاسخ دهندگان در نظر گرفته شدند، در حالی که کسانی که هموگلوبین گلیکوزیله ۶.۵ % یا بیشتر داشتند، غیر پاسخدهنده در نظر گرفته شدند.
در ۵ هفته، ۱ سال و ۲ سال، محققان عملکرد سلول بتا را از طریق واکنش انسولین فاز اول و حداکثر ظرفیت برای واکنش انسولین با استفاده از تست ترشح انسولین مرحلهای با آرگینین (SISTA)ارزیابی کردند.
در مقایسه با مقدار پایه، محققان به حداکثر میزان پاسخ انسولین در یک سال پی بردند (۹۴۲ pmol / min / m۲ در مقابل. حداکثر سرعت واکنش انسولین نیز در ۵ ماه بیشتر بود (۷۳۶ pmol / min / m۲ در مقابل ۷۳۶ pmol / min / m۲.
و ۲ سال پس از آن که محققین پاسخ دهندگان را با افراد غیر پاسخ گو مقایسه کردند.
تیلور گفت: ” دیابت نوع ۲ یک وضعیت برگشتپذیر است که در اثر تری گلیسرید اضافی در کبد و پانکراس ایجاد میشود.” ” این مطالعه نشان میدهد که سلولهای بتا در دیابت نوع ۲ آپاپتوز نمیشوند اما نمیتوانند تحت استرس ناشی از تری گلیسیرید عمل کنند. دوره زمانی بهبود تدریجی است و تا ۱۲ ماه پس از کاهش وزن ادامه پیدا میکند و تا ۲ سال ثابت میماند در صورتی که وزن دوباره گرفته نشود.”