براساس مطالعه جدیدی که در بخش پزشکی BMJ منتشر شدهاست، دریافت بالاتر کافئین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.
تحقیقات قبلی نشان داده است که نوشیدن قهوه، به ویژه، ممکن است فواید سلامتی را ارائه دهد که برای افراد مبتلا به دیابت یا در معرض خطر ابتلا به دیابت مورد توجه است. اگرچه کافئین می تواند فشار خون را افزایش دهد، اما مصرف متوسط قهوه در واقع با کاهش فشار خون مرتبط است. نوشیدن قهوه ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را در زنانی که سابقه دیابت بارداری دارند کاهش دهد و اگر شما هم اکنون مبتلا به دیابت نوع ۲ هستید، نوشیدن قهوه ممکن است به حفظ عملکرد کلیه و کاهش خطر ابتلا به رتینوپاتی (بیماری چشمی)کمک کند. نحوه تهیه قهوه می تواند اهمیت داشته باشد، یک مطالعه نشان داد که قهوه آسیاب شده سنتی فواید سلامتی بیشتری نسبت به قهوه فوری یا قهوه بدون کافئین دارد. اما حتی اگر به قهوه خود شکر اضافه کنید، ممکن است خطر مرگ زودتر شما را کاهش دهد. و قهوه و چای هر دو با خطرات کمتری برای سکته مغزی و زوال عقل (اختلال شناختی پیشرفته) مرتبط هستند.
در مطالعه اخیر، محققان علاقه مند به بررسی تاثیر بالقوه مصرف بیشتر کافئین بر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ یا داشتن چربی اضافی بدن بودند. برای انجام این کار، آنها یک رویکرد غیرمستقیم برای تخمین سطح کافئین در خون ۹۸۷۶ نفر از اجداد اروپایی که در یکی از شش مطالعه مختلف مبتنی بر جمعیت شرکت کردند، اتخاذ کردند. محققان به جای اندازه گیری مستقیم سطح کافئین شرکت کنندگان، شرکت کنندگان را براساس این که آیا دو نوع ژنتیکی مختلف دارند که متابولیسم انواع کافئین را کند می کنند یا خیر، گروه بندی کردند که در تحقیقات قبلی با سطوح بالاتر کافئین مرتبط بوده اند. مزیت این رویکرد غیرمستقیم این است که سعی نمی کند رفتارهای مختلف مصرف کافئین را که می تواند تحت تأثیر صفاتی مانند دیابت نوع ۲ یا سطوح بالاتر چربی بدن قرار گیرد، در نظر بگیرد. از سوی دیگر، پیش بینی ژنتیکی احتمال بالاتری برای داشتن سطوح کافئین خون بالاتر، صفتی است که در بدو تولد کم و بیش به طور تصادفی اختصاص داده می شود، همانطور که در مقاله ای در مورد مطالعه در Medscape اشاره شد.
محققان دریافتند که داشتن انواع ژنتیکی مرتبط با سطح بالاتر کافئین خون با شاخص توده بدنی پایین تر (BMI، اندازه گیری وزن بدن که قد را در نظر می گیرد)و همچنین توده چربی کل بدن پایین تر مرتبط است. همچنین با ۱۹ % خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط بود. محققان تخمین زدند که ۴۳ % از ریسک پایین دیابت را می توان با داشتن BMI کمتر توضیح داد، در حالی که بقیه این کاهش خطر دیابت به دلیل اثرات دیگر کافئین در بدن بود. محققان هیچ ارتباطی بین مقادیر پیشبینیشده ژنتیکی کافئین خون و خطر ابتلا به هر نوع بیماری قلبی عروقی که در مطالعات زمینهای مورد بررسی قرار گرفت، پیدا نکردند.
محققان نتیجه گرفتند که سطوح بالاتر کافئین خون ممکن است خطر داشتن اضافهوزن و دیابت نوع ۲ را کاهش دهد، در حالی که باید توجه داشت که تحقیقات بیشتری برای یافتن اینکه آیا این یافتهها میتوانند به شیوهای عملی برای کاهش بار دیابت و اضافهوزن یا چاقی مورد استفاده قرار گیرند، مورد نیاز است.
منبع: diabetes self management