تاریخ : شنبه, ۴ بهمن , ۱۳۹۹ 10 جماد ثاني 1442 Saturday, 23 January , 2021
0
تازه های دیابت

مصرف لبنیات کامل با خطر کم‌تر دیابت و فشار خون بالا مرتبط است.

  • کد خبر : 5464
  • 29 آبان 1399 - 8:39
مصرف لبنیات کامل با خطر کم‌تر دیابت و فشار خون بالا مرتبط است.

​​​​​به گزارش پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز)، یک مطالعه بزرگ بین‌المللی رابطه بین مصرف مقدار بیشتر لبنیات (به ویژه شکل کامل آن) و میزان کم‌تر فشار خون و دیابت را کشف کرده‌است. ​ حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر از ۲۱ کشور از جمله آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی در این مطالعه شرکت داشتند. سن […]

​​​​​به گزارش پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز)، یک مطالعه بزرگ بین‌المللی رابطه بین مصرف مقدار بیشتر لبنیات (به ویژه شکل کامل آن) و میزان کم‌تر فشار خون و دیابت را کشف کرده‌است. ​

حدود ۱۵۰۰۰۰ نفر از ۲۱ کشور از جمله آفریقا، آسیا، اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی در این مطالعه شرکت داشتند. سن شرکت کنندگان بین ۳۵ تا ۷۰ سال بود. ​

در مطالعه منتشر شده در مجله پژوهش و مراقبتهای دیابت BMJ ، محققان از پرسشنامه برای شناخت مصرف مواد غذایی شرکت کنندگان در طول یک سال استفاده کردند. کسانی که در این مطالعه شرکت داشتند مشخص کردند که آن‌ها چند بار اقلام خاصی را از لیست مصرف می کنند که شامل لبنیات مانند شیر، ماست، پنیر و غذاهای تهیه‌شده با لبنیات بود. مصرف کره و خامه در نظر گرفته نشد چون این اقلام در همه کشورهای شرکت‌کننده معمول نیستند. ​

علاوه بر این، محصولات لبنی به صورت چربی کامل و یا کم چربی طبقه‌بندی شدند. محققان همچنین تاریخچه پزشکی شرکت کنندگان، نسخه، فشار خون، دور کمر، و سطح گلوکز و چربی همراه با تحصیلات را در نظر گرفتند. شرکت کنندگان حدود نه سال توسط محققان پی‌گیری شدند.

نتایج بدست آمده حاکی از آن است که به طور متوسط، مردم روزانه ۱۷۹ گرم لبنیات مصرف می‌کنند که معادل کمی کم‌تر از یک لیوان شیر یا یک فنجان ماست در روز است. همچنین نتایج نشان داد که مردم اروپا و آمریکای شمالی و جنوبی به طور کلی لبنیات بیشتری نسبت به مردم آسیا و آفریقا مصرف می‌کنند. لبنیات کم چرب در میان مردم آمریکای شمالی و اروپا ترجیح داده می‌شد در حالی که مردم سایر مناطق لبنیات با چربی کامل را بیشتر می‌خوردند. ​

محققان نتایج را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که مصرف حداقل دو وعده لبنیات در روز نسبت به عدم مصرف لبنیات، خطر سندرم متابولیک را ۲۴ % کاهش می دهد. سندرم متابولیک گروهی از نشانه‌ها است که خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. هیچ ارتباطی بین کاهش خطر سندرم متابولیک و مصرف لبنیات کم‌چرب یافت نشد. ​

مصرف لبنیات با چربی کامل ارتباط قوی تری نسبت به لبنیات کم‌چرب با کاهش خطر دیابت و فشار خون بالا داشت. اما داشتن حداقل دو وعده از هر محصول لبنی با ۱۱-۱۲ % خطر کم‌تر از داشتن این شرایط مرتبط بود.​ ​​​​​​

به گفته محققین این مطالعه ” دریافت بیشتر غذاهای لبنی مانند شیر، ماست و پنیر، به ویژه لبنیات چربی کامل به جای لبنیات کم‌چرب، با شیوع کم‌تر سندرم متابولیک و با خطر کم‌تر ابتلا به فشار خون بالا و دیابت همراه است. غذاهای لبنی و لبنیات با چربی کامل، پروتئین با کیفیت بالا و دامنه وسیعی از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری از جمله کلسیم، منیزیم، پتاسیم، روی، فسفر و ویتامین‌های آ، ب – ۱۲ و ریبوفلاوین را تامین می‌کنند.”

محققان امیدوارند که یافته‌های خود را در آزمایش‌های بزرگ‌تر و طولانی‌مدت تایید کنند.

​​​​​​​ ​منبع:

Milk consumption linked to lower risk of diabetes and hypertension, study shows

لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=5464

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.