متخصصان بهداشت جهانی گرد هم آمدهاند تا در مورد اینکه چگونه دسترسی به انسولین و دستگاههای پزشکی میتواند برای افراد مبتلا به دیابت در سراسر جهان بهبود یابد بحث کنند.
نمایندگانی از سازمان بهداشت جهانی (WHO) با شرکای کلیدی بینالمللی سلامت برای مقابله با مسائلی که جامعه دیابت را تحتتاثیر قرار میدهد گرد هم آمدند.
دیابت هفتمین علت مرگ و همچنین وضعیتی است که منجر به مشکلات سلامتی عمده دیگر مانند قطع اندام تحتانی، حملات قلبی، سکته، نارسایی کلیه و کوری میشود.
برای کسانی که دیابت نوع ۱ دارند، انسولین یک داروی ضروری است، اما در بسیاری از کشورها هنوز افراد زیادی برای تامین آن تقلا میکنند. این دارو همچنین در میان برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد نیاز است، اگرچه در مراحل اولیه این بیماری را می توان با رژیم غذایی، ورزش و داروهای خوراکی کنترل کرد.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حدود ۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت نوع ۲ به انسولین نیاز دارند، اما تنها ۵۰ درصد از آنها انسولین دریافت میکنند.
مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، دکتر تدروس آدانوم گمبرویوس، گفت: ” این یک شکست جامعه و جامعه جهانی به عنوان یک کل است که افرادی که به انسولین نیاز دارند، باید برای خرید آن با مشکلات مالی مواجه شوند و یا بدون آن بروند و جان خود را به خطر بیاندازند.”
در بررسی اخیر سازمان بهداشت جهانی مشخص شد که ۵۰ درصد از کشورها در طی بیماری همهگیر کروناویروس، دچار اختلال در خدمات دیابت شدهاند.
برای مقابله با این مساله، سازمان بهداشت جهانی میخواهد مشارکت جهانی را افزایش دهد و اطمینان حاصل کند که روشهای بیمار محور اجرا میشوند و دسترسی به داروهای ضروری دیابت، از جمله انسولین و دستگاههای وابسته، باید به میزان قابلتوجهی افزایش یابد.
گمان میرود که بیش از ۴۲۰ میلیون نفر مبتلا به دیابت باشند که معادل ۶ % جمعیت جهان است. این تعداد چهار برابر بیشتر از ۴۰ سال پیش است و انتظار میرود که نرخ دیابت تا سال ۲۰۳۰ به ۵۷۰ میلیون افزایش یابد.
دسترسی به داروهای دیابت به دلیل COVID۱۹ بیشتر به تعویق افتادهاست. در بررسی اخیر سازمان بهداشت جهانی مشخص شد که ۵۰ درصد از کشورها در طی بیماری همهگیر کروناویروس، دچار اختلال در خدمات دیابت شدهاند.