استفاده از رژیم غذایی کم کربوهیدرات، فواید قابل توجهی در میان افرادی دارد که در معرض خطر هستند و یا دیابت نوع ۲ دارند.
تحقیقاتی که در یک دوره ششساله در انگلستان انجام گردید نشان داده است، کسانی که نان و پاستا را کنار گذاشته اند وزن کم کرده و سطح هموگلوبین گلیکوزیله، پروفایل چربی و فشار خون خود را بهبود بخشیدهاند.
در این مطالعه ۱۲۸ نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ و ۷۱ نفر مبتلا به پیش دیابت، رژیم کم کربوهیدرات را به مدت ۲۳ ماه دنبال کردند.
میانگین وزن درمبتلایان به دیابت نوع ۲ از ۹۹٫۷ کیلوگرم به ۹۱.۴ کیلوگرم کاهش یافت در حالی که متوسط هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) از ۸٫۱% به ۶٫۵% کاهش یافت. در گروه پیش دیابت، متوسط هموگلوبین گلیکوزیله آنها از ۶٫۲% به ۵٫۷% کاهش یافت.
همچنین بهبود دیابت نوع ۲ بدون دارو تقریبا در نیمی از شرکت کنندگان رخ داد (۴۶ درصد).
در کل ۹۳ درصد از افراد مبتلا به دیابت به هموگلوبین گلیکوزیله طبیعی دست یافتند. و کاهش نسبی در تجویز دارو برای دیابت وجود داشته است.
با توجه به شیوع بالای دیابت نوع ۲ و عوارض شناختهشده آن، پیشگیری از ابتلا به این بیماری از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کنار گذاشتن کربوهیدراتهای نشاستهای مانند سیبزمینی، پاستا، غلات و نان و غذاهای قندی برای یک عمر سلامتی یک درخواست کوچک است، اما مطمئنا ارزش این کار را دارد.
منبع: بر گرفته از نوشته زیر