تاریخ : سه شنبه, ۱۵ آبان , ۱۴۰۳ Tuesday, 5 November , 2024
1

رادیو سلامت در برنامه فراسو به عوامل خطرساز دیابت می‌پردازد

  • کد خبر : 6168
  • 27 بهمن 1401 - 15:02
رادیو سلامت در برنامه فراسو به عوامل خطرساز دیابت می‌پردازد

خبرنگار پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز) همزمان با فرارسیدن سالروز تأسیس شبکه رادیویی سلامت به ساختمان شهدای رادیو رفته وبا خانم دکتر اعتماد سعید مدیر محترم این شبکه تخصصی، پیرامون دیابت گفتگو نمود . درادامه‌ توجه شما را به این گفتگو جلب می‌نماییم. با عرض سلام و احترام خدمت شما و تشکر از بابت وقتی […]

خبرنگار پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز) همزمان با فرارسیدن سالروز تأسیس شبکه رادیویی سلامت به ساختمان شهدای رادیو رفته وبا خانم دکتر اعتماد سعید مدیر محترم این شبکه تخصصی، پیرامون دیابت گفتگو نمود . درادامه‌ توجه شما را به این گفتگو جلب می‌نماییم.

خانم دکتر اعتماد سعید مدیر شبکه رادیویی سلامت

با عرض سلام و احترام خدمت شما و تشکر از بابت وقتی که در اختیار پایگاه خبری دیابت قرار دادید.

لطفا در ابتدا قدری ازرادیو سلامت برایمان بفرمایید؟

من هم خدمت شما سلام عرض می‌کنم. شبکه رادیویی سلامت از بهمن ۱۳۸۱  با هدف ارتقای سواد سلامت جامعه تاسیس شد و در بدو آغاز به کار، چهار ساعت در روز فعال بود و در گروه‌های زمانی صبح و عصر برنامه‌های خود را به مخاطبان ارائه می‌داد و به مرور زمان به زمانبندی برنامه‌هایش اضافه شد و هم اکنون به صورت ۲۴ ساعته  روی موج ام اف ردیف ۱۰۲ با شنوندگان همراه هستیم.

مخاطبانتان از چه گروه‌های اجتماعی هستند؟

اکثر مخاطبان ما تحصیلات بالایی دارند و از نظر شغلی کارمند و دانشگاهی هستند. درمجموع کسانی هستند که ارزش سلامتی را درک کرده و می‌خواهند توانمندیشان را در حوزه مدیریت خود افزایش دهند؛ و نکته حائز اهمیت این است که طیف وسیعی از مخاطبان ما از بانوان هستند.

در برنامه ریزی‌های انجام شده در شبکه بیشتر به دنبال جذب کدام مخاطبان هستید؟

سلامت دغدغه همگانی است و ما سعی کرده‌ایم توانمندسازی را از دوران کودکی و نوجوانی برای سلامت درنظربگیریم. ما مخاطبان خوبی داریم، آنها دانشی که کسب می‌کنند را تبدیل به رفتار می‌کنند و امید داریم مخاطبان کودک و نوجوانمان بیشترشوند، چرا که اگر بخواهیم آینده کشور را به عنوان جمعیت سالم درنظر بگیریم باید دغدغه سلامت را از دوران کودکی و نوجوانی ایجاد و برجسته کنیم.

درزمینه دیابت چه فعالیت‌ها و برنامه‌هایی داشته‌اید؟

ما به‌ طور مرتب با اساتید حوزه دیابت دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی درتماس هستیم و برنامه خاص دیابت را در مجله پزشکی‌مان به صورت مستمر داریم.

آنچه که مهم است بدانیم این است که دیابت نوع دو یک سری عوامل خطر ساز (ریسک فاکتور) دارد و اینها باعث بروز و پیدایش آن می‌شود، مانند چاقی و اضافه وزن. ما این عوامل خطرساز دیابت را به طور مجزا مد نظر قرار داده و در برنامه فراسو و پویش ترازو درروزهای یکشنبه و سه شنبه ساعت ۸:۱۵ لغایت ۹ به مدت ۴۵ به آنها می‌پردازیم .

برنامه‌ای نیز داریم در حوزه پیشگیری از بیماری‌های مزمن که با حضور آقای دکتر مسعودی فرید به طور خاص به دیابت هم پرداخته میشود.

رادیو سلامت در برنامه فراسو و پویش ترازو درروزهای یکشنبه و سه شنبه ساعت ۸:۱۵ لغایت ۹ عوامل خطر ساز دیابت را بررسی می کند .

مخاطبان چقدر از برنامه های  حوزه دیابت استقبال می‌کنند؟

ما مخاطبان فعالی داریم که از طریق راه‌های ارتباطی برنامه‌ها، دغدغه‌هایشان را با ما مطرح میکنند.

دغدغه آنها بیشتر در چه زمینه‌ای بوده است؟

از نیازهای روزمره‌شان میپرسند، مثلاً چطور انسولین بزنند خصوصا در مناسبت‌هایی مثل ماه مبارک رمضان و نحوه مصرف داروهایشان . یا مثلا از عوارضی که پیدا کرده‌اند مانند گزگزکردن پاهایشان. گاهی نیز با راست آزمایی به دنبال بررسی صحت مطالبی هستند که در خصوص این بیماری در فضای مجازی مطالعه کرده‌اند که آیا این مطلب درست است یا خیر. آیا اگر طبق مطلب عمل کنیم واقعاً بهتر می‌شویم یا خیر. و بعد از راست آزمایی به آنچه اطمینان پیدا کرده‌اند عمل می‌کنند.

بسیارعالی؛ باتوجه به گسترده بودن موضوع دیابت، به عنوان یک رسانه‌ی تخصصی در حوزه سلامت چه نقشی در پیشگیری و کنترل این بیماری میتوانید داشته باشید؟

ما هرچه سواد سلامت را افزایش دهیم و خود مراقبتی را فرهنگ سازی کرده و آموزش دهیم توانمندسازی درجامعه افزایش پیدا می‌کند . این موضوع فقط متوجه مردم نیست و خیلی مسائل معطوف به توجه بیشتر سیاست گذاران و مسئولین اجرایی است. به طور مثال وقتی مدارس تعطیل می‌شوند تحرک بچه‌ها کمتر میشود و این سبب چاقی می‌شود و چاقی یکی از عوامل خطرساز بروز دیابت نوع دو است. وقتی در مدرسه زنگ ورزش زنگ واقعی نیست. وقتی استرس‌های اجتماعی افزایش پیدا می‌کند.

اینها  ازعواملی هستند که قابل کنترل و پیشگیری هستند که ما باید به جامعه آموزش بدهیم و از مسئولین مطالبه‌گری کنیم و  ما هردو محور را در دستور کارمان قرارداده‌ایم.

آیا مشکلات یا موانعی برای تولید چنین برنامه‌هایی داشته‌اید؟

نه خدا را شکر. خوشبختانه دوستان ما توانمند هستند و خوب پیش رفته‌ایم.

برای سال آینده برنامه خاصی در حوزه دیابت دارید؟

دیابت یکی از بیماری‌های غیرواگیردار است که جزو اولویت‌های‌مان است و طبق سنوات گذشته در سال آینده به آن خواهیم پرداخت و امیدوارهستیم که سایر انجمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی، هم راستا با شبکه رادیو سلامت  در ساخت برنامه‌ها، کمک محتوایی و پژوهشی داشته باشند.

خانم دکتر درمورد دیابت صحبت پایانی برای مخاطبان پایگاه خبری دیابت دارید؟

اسم دیابت شیرین هست ولی پایان تلخی دارد. از خودمان مراقبت کنیم، آموزش ببینیم و به عزیزانمان یاد دهیم و این بیماری را جدی بگیریم که ان شاءالله این عاقبت تلخ نصیبمان نشود.

خیلی سپاسگزارم از بابت وقتی که در اختیار ما گذاشتید.

موفق باشید.

تهیه و تنظیم: آمنه امینی نسب

لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=6168

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.