به گزارش پایگاه خبری دیابت ؛ ۵۳۷ میلیون نفر در سراسر جهان با دیابت زندگی میکنند. و این تعداد در حال افزایش است.
در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ، سیستم ایمنی بدن به سلولهای بتا موجود در لوزالمعده که انسولین میسازند حمله میکند و آنها را از بین میبرد. این سلولها سطح گلوکز خون که بدن برای انرژی به آن نیاز دارد را تنظیم میکنند. قند خون بدون انسولین به افزایش خود ادامه خواهد داد، بنابراین افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ باید انسولین را برای بقیه عمر خود تزریق کنند.
اما در طول ۲۰ سال گذشته، پیشرفتهای قابلتوجه در تحقیقات و درمانهای سلول بنیادی، روشهای امیدوارکنندهای را برای ایجاد سلولهای انسولین ساز جدید، که برای درمان دیابت نوع ۱ مورد نیاز هستند، آشکار کردهاست.
شرکت داروسازی ورتکس اخیرا یک کارآزمایی بالینی را آغاز کردهاست که در آن قصد دارد ۱۷ شرکتکننده مبتلا به دیابت نوع ۱ را با سلولهای انسولین ساز جدید مشتقشده از سلولهای بنیادی درمان کند. برایان شلتون، اولین بیمار در این کارآزمایی، نتایج مثبتی داشتهاست. پس از ۱۵۰ روز، شلتون توانست میزان انسولین دریافتی خود را تا ۹۲ % کاهش دهد.
سایر شرکتهای جهانی نیز در حال کار برای درمان دیابت هستند، مانند ViaCyte، CRISPR، و نوو نوردیسک که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انسولین در جهان است.
منبع: CNBC