براساس یک بررسی جدید، ترس از هیپوگلایسمی تقریبا سه چهارم افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ را وادار میکند تا قند خون خود را بالاتر از سطح توصیهشده تنظیم کنند. اگرچه این امر ممکن است آنها را قادر سازد تا از اثرات کوتاهمدت کاهش قند خون اجتناب کنند، سطح بالای قند خون مکرر یا طولانیمدت میتواند منجر به عوارض ماندگار شود. این یافتهها برگرفته از تحقیقی است که توسط سانوفی انجام شد و در آغاز هفته آگاهی از هیپوگلیسمی در سال ۲۰۲۰ اعلام شد.
هایپوگلیسمی چیست؟
هیپوگلیسمی زمانی رخ میدهد که قند خون شما کمتر از ۷۲ میلی گرم بر دسی لیتر کاهش یابد. به طور مثال اگر مقدار زیادی انسولین در خون خود داشته باشید، اگر به اندازه کافی کربوهیدرات مصرف نکرده باشید و یا خیلی فعال باشید، این اتفاق میافتد. افت قند خون میتواند منجر به علائم مختلفی از جمله لرزش، تعریق، گیجی و تاری دید شود. اگر قند خون شما پایین است، باید چیزی بخورید یا بنوشید که حاوی کربوهیدرات باشد تا قند خون شما را به سطح سالم بازگرداند.
خطرات قند خون بالا
طبق این تحقیق، ۷۳ درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ به دلیل ترس از کاهش قند خون، تصمیم گرفتهاند که قند خون خود را بالاتر از محدوده هدف خود افزایش دهند. با این حال، در طول زمان، سطح بالای گلوکز خون به رگهای خونی آسیب میرساند که میتواند منجر به مشکلات قلبی، چشمی، کلیوی و عصبی در میان دیگران شود. این کمیته تحقیقاتی را برای درمان و جلوگیری از این مشکلات سرمایهگذاری میکند، اما بهترین راه برای جلوگیری از آنها، حفظ سطح گلوکز خون در محدوده پیشنهادی است.
برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ ممکن است انجام این کار را با استفاده از فنآوریهای پوشیدنی مانند پمپهای انسولین و مانیتورهای پیوسته گلوکز آسانتر بدانند.
مایکل کانلان، رئیس امور خارجی در JDRF گفت: ” هفته آگاهی از افت قند خون فرصتی است برای افزایش نگرانیها در مورد مدیریت قند خون و اینکه چگونه به طور خاص بر زندگی روزمره مردم تاثیر میگذارد. یافتههای این بررسی روشن ساخت که چرا افراد مبتلا به انواع مختلف دیابت مدیریت این شرایط را بسیار چالش برانگیز مییابند و نیاز به آگاهی بهتر از این چالشها را نشان میدهند. “
منبع: