تاریخ : شنبه, ۱۲ آبان , ۱۴۰۳ Saturday, 2 November , 2024
3

افسانه‌های دیابت: بررسی برخی باورهای غلط رایج درباره دیابت

  • کد خبر : 6274
  • 04 فروردین 1402 - 11:09
افسانه‌های دیابت: بررسی برخی باورهای غلط رایج درباره دیابت

دانستن حقایق در مورد دیابت برای مدیریت این بیماری مهم است. مطالب زیادی در مورد دیابت وجود دارد، اما همه آنها درست نیستند. اغلب دشوار است که بدانیم چه چیزی درست است و چه چیزی نیست. هدف مطالب کمک به رفع برخی از رایج ترین افسانه‌ها در مورد دیابت است – بیایید نگاهی به برخی […]

دانستن حقایق در مورد دیابت برای مدیریت این بیماری مهم است. مطالب زیادی در مورد دیابت وجود دارد، اما همه آنها درست نیستند. اغلب دشوار است که بدانیم چه چیزی درست است و چه چیزی نیست. هدف مطالب کمک به رفع برخی از رایج ترین افسانه‌ها در مورد دیابت است – بیایید نگاهی به برخی از آنها بیندازیم…

باور غلط: دیابت نوع ۲ نوع خفیفی از دیابت است

واقعیت: چیزی به نام دیابت خفیف وجود ندارد. همه دیابت ها جدی است و اگر به درستی کنترل نشود، می تواند منجر به عوارض جدی شود.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت نمی‌توانند شکر مصرف کنند

واقعیت: ابتلا به دیابت به این معنی نیست که باید رژیم غذایی بدون قند و شکر داشته باشید. افراد مبتلا به دیابت باید از یک رژیم غذایی سالم و متعادل پیروی کنند که دارای چربی، نمک و شکر کم باشد. شما هنوز هم می‌توانید از انواع غذاها، از جمله برخی غذاهای شیرین لذت ببرید.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت باید غذاهای «دیابتی» بخورند

واقعیت: برچسب «دیابتی» معمولاً روی شیرینی‌ها، بیسکویت‌ها و غذاهای مشابه که عموماً دارای چربی بالا هستند، به ویژه چربی‌های اشباع شده و کالری استفاده می‌شود. برخی متخصصین خوردن غذاهای «دیابتی» از جمله شکلات دیابتی را توصیه نمی کند، زیرا آنها همچنان بر سطح گلوکز خون تأثیر می گذارند، گران هستند و می توانند باعث اسهال شوند. بنابراین، اگر می‌خواهید خودتان را درمان کنید، باید سراغ چیز واقعی بروید.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت در نهایت نابینا می شوند

اگرچه دیابت علت اصلی نابینایی در افراد در سن کار است، تحقیقات ثابت کرده است که می‌توانید احتمال ابتلا به عوارض دیابت را کاهش دهید – مانند آسیب به چشم‌ها – اگر:

  • فشار خون، گلوکز و سطح چربی خون خود را کنترل کنید.
  • فعالیت کافی داشته باشید.
  • وزن ایده آل بدن خود را حفظ کنید.
  • سیگار را ترک کنید.

باور غلط: اگر دیابت دارید، رانندگی بی خطر نیست

واقعیت: به شرط اینکه مسئولیت پذیر باشید و دیابت خود را به خوبی کنترل کنید، تحقیقات نشان می‌دهد که ایمنی افراد مبتلا به دیابت در جاده ها کمتر از دیگران نیست. با این وجود، این باور غلط که رانندگی برای افراد دیابتی ایمن نیست، همچنان ادامه دارد.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت نمی توانند ورزش کنند

واقعیت: افراد مبتلا به دیابت به عنوان بخشی از یک سبک زندگی سالم به ورزش تشویق می شوند. فعالیت می تواند به کاهش خطر عوارض مرتبط با دیابت، مانند بیماری قلبی کمک کند.

استیو ردگریو، قایقران برنده مدال طلای المپیک، علیرغم ابتلا به دیابت، به دستاوردهای ورزشی بزرگی دست یافته است.

با این حال، ممکن است برخی ملاحظات قبل از شروع یک برنامه ورزشی جدید در نظر گرفته شود. توصیه می‌شود در این زمینه با پزشک خود صحبت کنید.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض سرماخوردگی و سایر بیماری ها هستند

واقعیت: درست نیست. در حالی که برخی تحقیقات پزشکی وجود دارد که ممکن است نشان دهد افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری هستند، هیچ چیز برای اثبات قطعی این موضوع وجود ندارد.

اما بیماری‌های خاصی وجود دارند که در افراد مبتلا به دیابت شایع‌تر هستند و دیابت نیز ممکن است روند بیماری را تغییر دهد. برای مثال، یک فرد مبتلا به دیابت ممکن است نسبت به یک فرد بدون دیابت بیشتر ناخوش باشد یا برای مدت طولانی‌تری ناخوش باشد.

باور غلط: ابتلا به دیابت به این معنی است که نمی توانید کارهای خاصی را انجام دهید

واقعیت: ابتلا به دیابت نباید شما را از به دست آوردن و حفظ شغل باز دارد. با این حال، افراد مبتلا به دیابت هنوز در برخی از مشاغل، از جمله نیروهای مسلح، با ممنوعیت های کلی مواجه هستند.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت نمی توانند انگور، انبه یا موز بخورند

واقعیت: گاهی اوقات مردم فکر می کنند که اگر دیابت دارند، نمی توانند انگور و موز را به دلیل طعم شیرین بخورند. اما اگر از رژیم غذایی حاوی این میوه ها استفاده کنید، باز هم می توانید به کنترل خوب گلوکز خون برسید. در واقع، انگور و موز، مانند همه میوه ها، انتخاب بسیار سالمی هستند.

میوه سرشار از فیبر، کم چربی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. به محافظت در برابر بیماری های قلبی، سرطان و برخی مشکلات معده کمک می کند.

باور غلط: افراد مبتلا به دیابت نمی توانند ناخن های پای خود را کوتاه کنند

واقعیت: درست نیست. توصیه کلی در مورد کوتاه کردن ناخن پا برای همه صدق می کند. اگر دیابت دارید، باید ناخن های خود را با کوتاه کردن آنها به شکل انتهای انگشتان پا، سالم نگه دارید. آنها را مستقیماً، از طرفین خمیده یا خیلی کوتاه نبرید. به یاد داشته باشید که ناخن های شما برای محافظت از انگشتان پا وجود دارد.

بهترین کار این است که ناخن های خود را با یک جفت ناخن گیر کوتاه کنید و از سنباده برای سوهان زدن گوشه های ناخن خود استفاده کنید.

منبع: diabetes.org.uk

لینک کوتاه : http://diabeticnews.ir/?p=6274

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.